Meteen naar de inhoud

Stroom Gas Vergelijken

Gas En Licht

De energievergelijker berekent de voordeligste premie voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de kosten voor elektriciteit en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste overeenkomst weergeven. De prijs voor licht wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw geschatte jaarkosten en kosten per kilowattuur terugvinden. De kosten voor gas worden vastgesteld door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u exact de de onkosten op jaarbasis berekenen en de prijs per kWh licht of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld overhouden!

Pre’s van overstappen

  • Honderden euro’s besparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je gedurende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder andere beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de provider met de betere beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na het bericht van je nieuwe leverancier heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier de overeenkomst bij de vorige aanbieder op en ben je écht overgestapt. Bij verhuizing moet je je oude contract wél zelf annuleren.

Online energie vergelijken

Dit doe je eenvoudig lekker online. Door de energie ervaringen van Vattenfall met andere bedrijven te vergelijken, kun je rustig de juiste keuze te maken. Ook het welbeschouwd kostenplaatje is easy te vergelijken dankzij online vergelijkingstools. Op basis van enkele persoonlijke gegevens kan de machine voor jou uitzoeken waar je het voordeligst uit bent. Je krijgt een duidelijk overzicht te zien, waarbij de meest voordelige leverancier op de eerste plek pronkt. Uiteraard kun je ook verder scrollen en onderzoeken waardoor deze goedkoper is en wat dit voor jou inhoudt. Dankzij deze websites is het vergelijken van energie nog nooit zo easy geweest.

Online de meest goedkope energieleveranciers vinden

Onze website heeft de voordeligste energiemaatschappijen, acties, tarieven en aanbiedingen voor u in de energievergelijker verzameld. Op basis van uw verbruik en adresgegevens kunt u de meest voordelige energiemaatschappij voor uw adres vinden. Met de energievergelijking zet u alle energie aanbiedingen van de leveranciers efficiënt en simpel op een rij. Op die wijze kunt u de voordeligste energie vinden en kiezen. Uiteraard zijn er altijd zaken waar u mee rekening dient te houden. Daarover vertellen wij u graag meer.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u meteen zien welke energieleveranciers er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kosten en welke momenteel de meest goedkope is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk stante pede welk energiecontract het slimste past bij uw persoonlijke geval en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waarmee u veel meer kan uitsparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 uitsparen gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! gas en licht bestaan uit de verbruikskosten, energiebelastingen, btw en netwerkkosten. De energietarieven verschillen flink per energieleverancier en ook uw locatie kan effect hebben op de maandprijs. Jarenlang bij eenzelfde gas- en stroomleverancier blijven is niet kostenbesparend, daarom is het important om met regelmaat uw tarieven te vergelijken met andere leveranciers

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder vermeld kunnen de tarieven voor stroom en gas per leveranciers flink verschillen, ook moet u tevens letten op de vaste lasten die de leveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is meestal mogelijk dat een overeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via hier safe de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van gas en stroom leveranciers kunt u onder meer letten op de volgende eigenschappen;

  1. Energietarieven – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de gaskosten per kubieke meter. Het is ook interessant om te controleren of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de hele contractduur hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Duurzaamheid van de geleverde energie – Bent u op zoek naar een groene leverancier van gas en licht? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u tevens per direct een overzicht in hoe duurzaam de leverancier van gas en licht is! Bekijk het hier en maak aanstonds een energievergelijking.
  3. De contracttermijn – Energiecontracten lopen normaal gesproken 1, 3 of 5 jaar, al zijn er op het moment ook contracten voor twee of vier kalenderjaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke maand opzegbaar!

Controleer ook wat andere gebruikers over een leverancier van gas en licht denken! Op deze website kunt u een beoordelingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij stroom gas vergelijken.