Meteen naar de inhoud

Goedkope Stroom En Gas

Tarieven Gas En Elektriciteit Vergelijken

De energievergelijker berekent de goedkoopste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor elektriciteit en gas apart en kan op deze wijze het juiste overeenkomst vaststellen. De kostprijs voor stroom wordt berekend door de elektriciteitskosten, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te trekken. Op deze wijze kunt u exact uw verwachte kosten per jaar en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden samengesteld door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze wijze kunt u exact de jaarkosten berekenen en de kosten per kWh licht of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de voordeligste energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Voordelen van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is helemaal gratis
  • Zelf je ideale energieovereenkomst kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op onder andere beoordeling, duurzaamheid, geldigsheidsduur en type contract. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, maar ook voor de meest duurzame of de aanbieder met de betere beoordeling.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe leverancier heb je twee weken bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe aanbieder de overeenkomst bij de oude leverancier op en ben je definitief overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude contract wél zelf annuleren.

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gaskosten als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van verschillende invloeden op de energiemarkt. Zoals onder andere de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt hier alle energieprijzen vergelijken.

Online een voordeligere keuse energie dan zelf uitzoeken

Met onze energievergelijking kunt u binnen enkele minuten de voordeligste energieleverancier vinden. Bent u nog nooit overgestapt, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk verouderde energieprijzen die meestal hoger zijn dan de actuele energieprijzen. U kunt dus geld besparen door te kiezen voor lagere energieprijzen. Daarbij krijgt u bij een overstap tevens een zogenaamde welkomstactie. Dit kan bijvoorbeeld een actietarief zijn of een cashback korting. Als u elk 12 maanden weer overstapt dan krijgt u telkens weer een cashback korting. Met het gebruik van onze energievergelijking wordt uw reis makkelijk. Zelf energie vergelijken is een tijdrovende klus. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om op een snelle manier de meest voordelige energie aanbiedingen te vinden. Start met energie vergelijken en bekijk welke energieleverancier de meest voordelige is.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een betere aanbieding heeft gevonden kunt u deze snel online aan gaan op de website van de desbetreffende leverancier. Na het vinden van uw nieuwe contract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

Tarieven voor energie kunnen per energieleverancier best veel verschillen en dit kan op jaarbasis al snel honderden euro’s besparen. De kosten voor gas en elektriciteit bestaan uit de kosten voor verbruik, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven veranderen enorm per energieleverancier en tevens uw locatie kan effect hebben op de prijs. Enkele jaren bij dezelfde gas- en stroomleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daardoor is het interessant om regelmatig uw maandlasten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Wist u dat energie vergelijken dé manier is om de beste energieleverancier te vinden? En dat u hierdoor veel geld kunt geld besparen? Het invullen van de vergelijker is ook nog eens erg simpel. En overstappen daarna ook!

  • Kost bijna geen tijd.
  • Overstappen is simpel en u bespaart simpelweg.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Overstappen is gratis en zo maar geregeld. Zo kunt u simpelweg en snel flink besparen op uw energierekening. Uw voordeel kan wel oplopen tot 450 euro! U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen, dat doet de gekozen leverancier van gas en licht voor u. En met twee weken wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de kosten voor gas en licht per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, ook moet u ook rekening houden met de vaste lasten die de leveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is soms mogelijk dat een leveringsovereeenkomst zum beispiel goedkoper lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder voordelig uit bent. Daarom kunt u op deze website safe de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energiecontracten kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de gaskosten per m3. Het is tevens relevant om te controleren of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vaste prijs betaalt u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, daarom gebruiken bijna alle leverancier speciale acties om klanten te vinden. Profiteer van deze acties en scoor een voor niks tablet, een lager energietarief of een ander presentje!
  3. De contractduur – Energiecontracten lopen in de regel een, drie of vijf jaar, al zijn er op het moment tevens overeenkomsten voor twee of vier jaar. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen te annuleren!

Controleer ook wat andere klanten over een leverancier denken! Op onze website kunt u een beoordelingen lezen over uw gas- en stroomleverancier. Zoals bij goedkope stroom en gas.