Meteen naar de inhoud

Gasprijzen Vergelijken

energie vergelijker zakelijk

De energievergelijker berekent de beste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de lasten voor licht en gas apart en kan op deze manier het goedkoopste overeenkomst weergeven. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, kosten voor levering, de vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor onderhoud van het netwerk op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze manier kunt u precies uw verwachte jaarkosten en prijzen per kWh terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de gaskosten, belastingen, leveringskosten, kosten voor vastrecht en de gemiddelde netwerkkosten te cumuleren en hier de eventuele kortingen af te halen. Op deze wijze kunt u exact de kosten per jaar herleiden en de kosten per kWh stroom of per m3 gas.

Energie vergelijken is dé manier om de meest voordelige energiemaatschappij te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening geld besparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is volledig gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken en overstappen kan terstond op deze website. Zodra wij je gegevens hebben verkrijgen, sturen we dit door naar de betreffende energieleverancier. Tevens zeggen wij, als dat nodig is, het energiecontract bij je huidige leverancier op. Je hebt altijd twee weken wettelijke bedenktijd en gedurende het overstapproces blijf je gebruikelijk aangesloten op het energienet. Wij regelen samen met de leverancier dat je overstap vlekkeloos verloopt. Jij hoeft je dus nergens zorgen om te maken!

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Na bevestiging van je nieuwe aanbieder heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier het contract bij de oude leverancier op en ben je officieel overgestapt. Bij verhuizing moet je jouw oude overeenkomst wél zelf beëindigen.

Energieprijzen vergelijken

Energieleverancieren wijzigen hun variabele prijzen elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gasprijs als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van diverse invloeden op de energiemarkt. Zoals onder meer de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt hier alle energieprijzen vergelijken.

De allergoedkoopste energie en gas leverancier binnen bereik

De meest goedkope energie en gas leveranciers ziet u in onze energievergelijking. Hoe kan het dat wij deze kortingen kunnen bieden? Nou dat zit zo: Energiebedrijven proberen online op energievergelijkers als goedkoopste energiemaatschappij in de vergelijking te komen. Dat kan alleen als de laagste energiekosten bieden. Energiemaatschappijen concurreren voornamelijk op prijs. De meeste mensen kiezen namelijk de meest goedkope energieleverancier. De energieleverancier die als meest voordelige in de energievergelijking staat verwelkomt daarom de meeste nieuwe klanten.

Online energievergelijking

Wanneer u bij de energievergelijking een betere deal heeft gevonden kunt u deze snel online vinden op de website van energieaanbieder. Na het vinden van uw nieuwe energiecontract hoeft u alleen nog uw huidige meterstand door te geven, de rest wordt allemaal voor u geregeld.

kosten voor energie kunnen per leverancier best veel verschillen en dit kan op jaarbasis al gauw honderden euro’s schelen. De tarieven voor gas en elektriciteit bestaan uit de kosten per eenheid, belasting op energie, btw en netwerkkosten. De energietarieven schelen flink per energieleverancier en ook uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Enkele jaren bij eenzelfde leverancier klant blijven is niet kostenbesparend, daarom is het important om regelmatig uw tarieven te vergelijken met andere aanbieders. Via deze website vergelijkt u eenvoudig de kosten van meer dan 15 energieleveranciers.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals wel eens eerder vermeld kunnen de tarieven voor energie per gas- en stroomleveranciers flink verschillen, daarnaast moet u tevens letten op de vaste lasten die de energiemaatschappijen doorberekent aan haar klanten. De zogenoemde vastrechtkosten, tevens wel administratieve kosten. Het is meestal een optie dat een leveringsovereeenkomst bijvoorbeeld goedkoper lijkt door de voordelige energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog minder goedkoop uit bent. Daarom kunt u via hier simpel de all-in prijzen uitzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieleveranciers kunt u onder andere rekening houden met de volgende eigenschappen;

  1. Kosten voor energie – Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per Kilowattuur en de gaskosten per kubieke meter. Het is ook interessant om te controleren of het een vast of variabel kostenplaatje is. Bij een vaste prijs betaalt u de volledige contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg concurrerend, om die reden voeren bijna alle energieleverancier kortingen om nieuwe klanten te vinden. Profiteer van deze acties en scoor een voor niks tablet, een lager tarief of een ander presentje!
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen normaal gesproken 1, 3 of vijf jaar, al zijn er op het moment tevens overeenkomsten voor 2 of 4 twaalf maanden. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Controleer tevens wat andere gebruikers over een leverancier denken! Op hier kunt u een beoordelingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij gasprijzen vergelijken.