Meteen naar de inhoud

Energiecontract Vergelijken

Vergelijkingssite Stroom Gas

De energievergelijker berekent de voordeligste kosten voor uw verbruik! De energievergelijker berekent de prijs voor stroom en gas apart en kan op deze wijze het voordeligste contract vaststellen. De kosten voor elektriciteit wordt berekend door de kosten voor elektriciteit, belasting, leveringskosten, de vastrechtkosten en de gemiddelde netwerkkosten op te tellen, en hier de eventuele korting en heffingskorting vanaf te halen. Op deze wijze kunt u exact uw verwachte kosten per jaar en kosten per kWh terugvinden. De gaskosten worden vastgesteld door de kosten voor gas, belastingen, kosten voor levering, vastrechtkosten en de gemiddelde kosten voor netwerkonderhoud op te tellen en hier de eventuele kortingen af te trekken. Op deze manier kunt u precies de kosten per jaar terugvinden en de kosten per kilowattuur elektriciteit of per kubieke meter gas.

Energie vergelijken is dé wijze om de meest voordelige energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want de energievergelijker bestaat uit slechts 3 stappen en kost gemiddeld maar 10 minuten van je tijd. Met energie vergelijken en overstappen kun je honderden euro’s op je energierekening uitsparen!

Pluspunten van overstappen

  • Honderden euro’s uitsparen
  • Overstappen is compleet gratis
  • Zelf je ideale energiecontract kiezen
  • Profiteren van kortingen

Energie vergelijken doe je voornamelijk op energieprijzen. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen energieverbruik en adres in te vullen. Bij ons kun je lopende het energie vergelijken niet alleen filteren op prijs, maar tevens op bijvoorbeeld beoordeling, duurzaamheid, looptijd en type contract. Je kunt dus kiezen voor de meest voordelige energieleverancier, maar tevens voor de meest duurzame of de aanbieder met de betere beoordeling.

Overstappen is geld besparen

Wist je dat switchen je een besparing kan opleveren van wel een paar honderd euro? Ben je sinds de liberalisering van de energiemarkt nog nooit overgestapt van energieleverancier, dan zou je besparing zomaar op kunnen lopen tot € 350.

Welke energieleverancier het beste bij jou past, hangt af van je voorkeur. Hou je van zekerheid? Kies dan voor een energiecontract met vaste tarieven, zodat je zeker bent dat je gedurende de geldigsheidsduur van je contract dezelfde prijs voor stroom en gas blijft betalen. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan voor een leverancier van groene energie. De keuze is aan jou!

Leveranciers vergelijken

Hier kun je contracten van alle energieleveranciers vergelijken. Wij geven je een totaal overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waardoor we in de regel betere tarieven kunnen bieden. Tevens de energieverzekeringsmaatschappijen waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

Wat ga ik geld besparen bij de goedkoopste energieleverancier?

Welke energiemaatschappij de voordeligste energie en prijzen heeft, hangt van uw persoonlijke geval af. Aan schattingen heeft u niet veel, u heeft dan alleen een indicatie wat het zou kunnen kosten. Soms lijkt de energie welkomstbonus heel hoog, maar bekijk dan wel even de geldigheid van het contract. Als u €250 cashback korting krijgt op een driejarig contract, dan is dat niet persé voordeliger. Wat u in gedachten moet houden is dat u met elk 12 maanden overstappen al zo’n €250 bespaard. Start met energie vergelijken en bespaar.

Hoe werkt de energievergelijker

Vul uw postcode en uw verbruik in. De energievergelijker laat u meteen zien welke energiebedrijven er allemaal in uw regio energie verkopen, voor welke kosten en welke momenteel de goedkoopste is. Met behulp van de filteropties kunt u de energievergelijker verfijnen naar uw eigen wensen. Bekijk aanstonds welk energieovereenkomst het voordeligste past bij uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Omdat veel leveranciers met elkaar concurreren profiteert u van exclusieve actie en aanbiedingen waardoor u veel meer kan besparen. Huishoudens met een verbruik van 3500 kWh en 1800 m3 geld overhouden gemiddeld 450 euro. Tel uit uw winst! energie bestaan uit de kosten per eenheid, energiebelastingen, btw en vastrechtkosten. De energietarieven schelen flink per energieleverancier en tevens uw vestigingsplaats kan effect hebben op de maandprijs. Enkele jaren bij dezelfde energieleverancier klant blijven is niet kostenbesparend, om die reden is het important om met regelmaat uw maandlasten te vergelijken met andere

Waarom vergelijken?

Door het vergelijken van energie, tevens wel energie, kunt u zomaar maandelijks veel geld besparen. Via onze website kunt u gas- en stroomleveranciers vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, klasse en ervaringen van andere klanten. Met onze energievergelijker vindt u binnen enkele momenten de voordeligste gas- en stroomleverancier. Hierdoor bespaart u zomaar 100-en euro’s op uw gas- en stroomrekening. Probeer het ook en vergelijk snel tot wel 4 aanbiedingen op basis van welkomstbonus en, leveringstarieven en andere kosten.

  • Duurt maar een paar minuten.
  • Overstappen is in enkele stappen en u bespaart simpelweg.
  • Het prijsverschil is al gauw enkele honderden euro’s!

Overstappen is gratis en razendsnel geregeld. Zo kunt u makkelijk en zonder moeite flink geld overhouden op uw gas- en stroomrekening. Uw voordeel kan wel oplopen tot 450 euro! U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf te annuleren, dat doet de nieuwe energieleverancier voor u. En met 14 dagen wettelijke bedenktijd zit u nergens aan vast.

Waarop letten bij het vergelijken van energietarieven?

Zoals eerder gezegd kunnen de kostprijzen voor gas en licht per aanbieders van gaslicht flink verschillen, daarentegen moet u tevens letten op de vaste kosten die de leveranciers in rekening brengt. De zogenoemde vastrechtkosten, ook wel administratieve kosten. Het is in de regel een optie dat een contract zum beispiel voordelig lijkt door de lage energietarieven maar dat u door de hoge vastrechtkosten alsnog duurder uit bent. Daarom kunt u via deze website zelfstandig de all-in prijzen opzoeken en vergelijken.

Bij het vergelijken van energieaanbieders kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  1. Extra kosten – De kosten voor het netwerk en vastrechtskosten kunnen verschillen per gas- en stroomleverancier, deze extra kosten kunnen flink in maandprijs uitmaken. Controleer daarom immer wat de meridiane premieprijs per maand is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze uitgaven voordeliger uit bent.
  2. Speciale acties – De energiemarkt is erg competitief, om die reden gebruiken veel leverancier van gas en licht kortingen om consumenten aan te trekken. Profiteer van deze acties en scoor een zonder extra kosten tablet, een lager tarief voor energie of een ander cadeautje!
  3. De duur van de overeenkomst – Energiecontracten lopen over het algemeen één, drie of vijf jaar, al zijn er Vandaag de dag tevens contracten voor 2 of 4 12 maanden. U kunt tevens gaan voor een flexibel energiecontract, deze is elke 30 dagen op te zeggen!

Controleer ook wat andere klanten over een gas- en stroomleverancier vertellen! Op deze website kunt u een waarderingen lezen over uw leverancier van gas en licht. Zoals bij energiecontract vergelijken.